Χριστούγεννα ήρθαν πάλι κι είσαι πάαααλι μακριά μουουουου….
Greta

Για την ακρίβεια εγώ είμαι μακριά σου μικρή, όμορφη Αθήνα μου.

Πρώτη χρονιά, εκτός από το 1995 που ήμουν στην Νέα Υόρκη – μικρό παιδί ακόμα, μην κάνεις περίεργους μαθηματικούς συνειρμούς στο μυαλό σου – που δεν είμαι στην πόλη μου. Σε αυτή την πόλη που όσο ζούσα εκεί δεν συμπαθούσα και ιδιαίτερα να πούμε. Και τώρα ξάφνου βλέπω το Κουκάκι ομορφότερο από το Μανχάταν. Έλα Παναγία μου, μέρες που είναι! Και όχι τίποτα άλλο, απλώς εδώ ακόμα κυκλοφορούμε σχεδόν με τα κοντομάνικα και δεν μπορώ να ταυτίσω τα Χριστούγεννα με την Συριακή σκόνη και το κλίμα του Ντουμπάι. Στολίσαμε το δέντρο με τιραντάκια, πίνοντας γρανίτα και ακούγοντας «καλοκαιρινές διακοπές για πάντα». Καλά όχι ότι στην Αθήνα το στρώνει στο Σύνταγμα κάθε 25η Δεκεμβρίου, αλλά μια ψυχρούλα την έχει όσο να πεις.

Μου λείπει η Αθήνα, τα θέατρα, τα μπαράκια, οι εορταστικές εκδηλώσεις, τα εμπορικά μαγαζιά, οι καινούριες γωνιές που ξεφυτρώνουν κάθε μέρα, οι φίλοι μου, τα παιδιά τους, τα καινούρια μωρά που ήρθαν στην παρέα και δεν έχω γνωρίσει ακόμα, τα αδέρφια μου με τα οποία κερδίζουμε τη σχέση μας κάθε χρόνο, η οικογένεια του Νίκου που έχει γίνει και δική μου, οι άνθρωποι που γνώρισα στο πρώτο σχολείο του γιού μου, τα σκυλιά μου και το γατί που μάζεψα από τη νησίδα της εθνικής οδού… μου λείπει το σπίτι μου.

Καλά Χριστούγεννα, καλή χρονιά και κάθε αλλαγή να είναι ένα βήμα προς την ισορροπία και την προσωπική ολοκλήρωση.

Φέτος δεν αγόρασα γούρια για τις φίλες μου από το πανεπιστήμιο, δεν έφτιαξα μελομακάρονα με τη νονά του γιού μου και δεν στόλισα το δέντρο με την καλυτερότερη μου φίλη για πρώτη φορά.

Ωστόσο φέτος, θα κάνω Χριστούγεννα με μία καινούρια οικογένεια, με ανθρώπους που ένα χρόνο πριν δεν γνώριζα καν και μέσα σε ένα χρόνο καταφέραμε να γίνουμε κάτι παραπάνω από φίλοι, θα κάνω Χριστούγεννα με τον άντρα μου και τα παιδιά μου, περήφανοι που καταφέραμε να επιβιώσουμε αλλά και να βγούμε δυνατότεροι από την τεράστια αλλαγή στη ζωή μας, θα κάνω Χριστούγεννα πιο ήρεμη από τη βαβούρα της πατρίδας μου και πιο ώριμη και γεμάτη εμπιστοσύνη στον εαυτό μου γνωρίζοντας ότι μπορώ να κολυμπήσω και στα πιο άγνωστα νερά και να βγω αλώβητη στην ακτή. Θα είμαι υπερήφανη για ένα όνειρο που κάναμε πραγματικότητα και φτιάξαμε επιτέλους κάτι δικό μας και θα ευχηθώ την καινούρια χρονιά να μείνουμε δεμένοι σαν οικογένεια και να συνεχίζουμε να κινούμαστε ώστε να προχωράμε προς το καλύτερο

Μου λείπετε όλοι αλλά είμαστε καλά και σας αγαπάμε ακόμα και από εδώ!

Καλά Χριστούγεννα, καλή χρονιά και κάθε αλλαγή να είναι ένα βήμα προς την ισορροπία και την προσωπική ολοκλήρωση.