Η συμπεριφορά στο μπαρ, η καλή!
Elia

Αφορμή για αυτό το άρθρο έγινε ένα συμβάν σε γνωστό μαγαζί των νοτίων προαστίων όταν ημίγνωστη πανελίστρια κομμένης εκπομπής (η κεντρικιά τώρα σέρνεται στις λάσπες) θεώρησε πολύ λογικό και με απόλυτο θράσος να στριμώξει εμένα και την Georgia σε ασφυκτικό σημείο, για να έχει πρόσβαση στο μπαρ. Αρχικά, να ηρεμήσουν λίγο τα θρασίμια. Επίσης, κούκλα μου, αν ήθελες να έχεις πρόσβαση στο μπαρ, ας ερχόσουν νωρίτερα και επίσης αν γουστάρεις το μπαρμαν και θες να παίξεις, πες το μου και εγώ πρώτη θα κάνω πέρα να περάσεις, πέρα να διαβείς.

 

Αντιλαμβάνομαι όπως και εσύ, πως από την στιγμή που μας αρέσει να διασκεδάζουμε σε μαγαζιά που έχουν κόσμο αρκετό και γενικά στα πετυχημένα στέκια, συνυπογράφουμε σε μια διαδικασία άτυπης συμφωνίας στριμώγματος μέχρι παρεξηγήσεως. Καμία αντίρρηση σε αυτό, αλλά να σέβεσαι κούκλα μου, γιατί κούκλα θα είσαι να τα λέμε. Ο κούκλος δεν θα ασχοληθεί με το σπρώξιμο, με το χούφτωμα μπορεί, αλλά είναι άλλο άρθρο αυτό.

 

Έχω μεγαλώσει αρκετά για να μπορώ να ανέχομαι ανθρώπους που δεν έχουν τρόπους, ήθος και συγκεκριμένη αισθητική. Αφού με έφτασες στα όριά μου, έλα λοιπόν να σου φτιάξω 5 κανόνες καλής συμπεριφοράς στα μπαρζζζζ να τους κάνεις Βίβλο, μπας και δούμε προκοπή. Δεν είναι δύσκολοι κανόνες, μην μου σκιαχτείς, κανόνες που βασίζονται στην ανθρώπινη συνύπαρξη, τύπου επίπεδο δημοτικού θα πούμε, ναι;

1. Δεν σπρώχνουμε, αλήθεια και γενικά στη ζωή σου δηλαδή μην σπρώχνεις. Χαρακτηριστικό των γυναικών κατά κύριο λόγο, που ψάχνουν απεγνωσμένα για μια γωνία στο μπαρ ή για πρόσβαση στο αγόρι απέναντι. Κούκλα μου, σε παρακαλώ αποδέξου ότι δεν πρόλαβες, στάσου στην άκρη και όταν κάτι αδειάσει, κόπιασε. Ναι, ναι, σε σένα λέω, που είσαι ικανή να παίζει μπλουζ και να χτυπιέσαι ανεξέλεγκτα για να δημιουργηθεί χώρος δίπλα σου. Που τέτοιο άνοιγμα στα χέρια, αγκώνα γωνία δεν έχει κάτσει ούτε η βλάχα στο χωριό όταν μαλώνει τα παιδιά της γειτονίας. FYI, μπορούν και οι υπόλοιποι να το κάνουν αυτό… αλλά δεν το κάνουν… έχεις αναρωτηθεί γιατί ξεχωρίζεις; Όχι, ε; Καλά το φαντάστηκα.

“Treat others the way you would like to be treated ”

 

2. Ο άνθρωπος που κάθεται ακριβώς μπροστά στη μπάρα και δέχεται επιθέσεις από παντού, μα να παραγγείλει ο ένας από δεξιά, μα να ακουμπήσει κάτι ο άλλος από αριστερά, ούτε ο Κιάνου Ριβς στο Ματριξ τόσους ελιγμούς… Μπορείς να τον προετοιμάσεις για αυτό που θα του συμβεί, κρίμα είναι, σκέψου να ήσουν στη θέση του. Μια ατάκα τύπου: – Συγνώμη, να σε ενοχλήσω ένα λεπτό για να παραγγείλω ένα ποτό; Εεεεεε; Για πες μου, δεν είναι και ευγενική και ωραία; Παραδέξου!

3. Φλερτ στο μπαρ… λαστ γίαρ, αλλά λέμε τώρα… Άκου να δεις ωστόσο αγαπημένε και αγαπημένη και τα υπόλοιπα θα τα αφήσω για την στήλη LOVE me more. Αν δεν σε έχω κοιτάξει όλο το βράδυ, σημαίνει δύο πράγματα: α) δεν φαίνεσαι (βγες μπροστά από την κολόνα επιτέλους…) β) δεν θέλω να σε δω. Συμπέρασμα, αν θες να έρθεις να μου μιλήσεις, δικαίωμα έχεις φυσικά, ωστόσο μην εκμεταλλεύεσαι την ευγένεια μου και μην με αναγκάσεις να γίνω αγενής. Μήπως να καταλάβεις τα όρια σου, μέχρι που σε παίρνει, να στο πω και λαικά; Εννοώ αγαπημένη και αγαπημένε, γιατί έχουν βγει όλοι στο κυνήγι πια, η μονολεκτική απάντηση καλό πράγμα δεν είναι… Βάλε ενα όριο στις 5 να καίγεσαι, ναι; Τα συμφωνήσαμε;

4. Επικοινωνία… θέλω να σου θυμίσω πως δεν είναι όλα πέσιμο, κατέβασε την μύτη από εκεί πάνω (ή το φρύδι στην δική μου περίπτωση) και κάνε μια κουβέντα με την παρέα που κάθεται μεσοτοιχία δίπλα σου, τσούγκρισε ένα ποτήρι, πες ένα καλό καλοκαίρι ρε παιδάκι μου, ευχή είναι μην την φοβηθείς. Να σου πω και κάτι να τρελαθείς, έχει πιο πλάκα από το να κοιτάς το κινητό σου συνέχεια και μπορεί η διάδραση αυτή να σε πάει και ένα τέταρτο βηματάκι παρακάτω. Θες να σου πω και το άλλο, δεν χρειάζεται να ξαναδείς ποτέ κανέναν από όσους έχεις πει ένα γεια ή έχεις ανταλλάξει μια κουβέντα. Κοινωνικοποιήσου, είναι τόσο ωραία, στο ορκίζομαι!!!

5. Τέλος λοιπόν, αφού τα μεταξύ θαμώνων τα είπαμε, έλα να δούμε τον υπερ-SOS κανόνα καλής συμπεριφοράς προς τους εργαζόμενους του μπαρ. Όταν θέλεις να παραγγείλεις, σηκώνεις χεράκι, ξανασηκώνεις αν δεν σε πιάσει το ραντάρ και λες τι θέλεις. Ατάκες όπως «παιδί», «φίλε να σου πω», «ε, κοπελιά», είναι εκνευριστικές, πόσο μάλλον αν ακουστεί παράλληλα κανένα κλαπ κλαπ από χέρια, δάχτυλα ή οποιοδήποτε σημείο του σώματός σου. Αν με το νεύμα δεν κάνεις δουλίτσα, ένα «συγνώμη ή παρακαλώ να παραγγείλω» μαζί με ένα χαμόγελο, και θα κάνουν την δουλίτσα και θα δημιουργήσουν σχετική τύψη που σε άφησαν παραμελημένο (χιχιχιχι)…

Θες σε παρακαλώ να ακολουθήσεις και να μεταλαμπαδεύσεις τους κανόνες αυτούς;!;!;!

Σε παρακαλώ, ας έχουμε όλοι τρόπους!!! Ευγένεια! Ήθος! Σεβασμό! Δεν χρειάζονται μόνο ηρωικές πράξεις για να αποτελέσεις παράδειγμα. Από τα μικρά φαίνεται η ποιότητά σου…