Δεν ταιριάζετε σου λέω…

Georgia

Εντάξει, αθάνατη ατάκα, χρόνια στο κουρμπέτι και στα στόματα πρώην, απογειώθηκε με το γνωστό ομώνυμο άσμα! Πόσο το αγαπώ! Δεν ταιριάζετε αφού, ψέματα να πω;

Πόσες, όχι πες, πόσες φορές έχεις πάρει τηλέφωνο κολλητή και έχεις θάψει την νέα κοπέλα του ακούσια ή εκούσια πρώην σου! Κάτσε και μέτρα! Μη μου ντρέπεσαι! Έρευνες έδειξαν ότι αυτού του είδους η κοινωνική κριτική έχει ευεργετικές ιδιότητες για την ψυχική υγεία! Εξού και το σύνθημα: Για σένα νοιάσου, ξεκατινιάσου!

Εσύ που δεν το πολυκάνεις, τι χάνεις, δεν ξες! Ξες από πόσο αλκοόλ και ψυχολόγο μπορεί να σε γλιτώσει λίγο άκακο θάψιμο; Να στα πω εγώ.. από πολύ! Και στην κατάστασή σου δεν είσαι για έξοδα! Κράτα τα, να τα φας με νέο αμόρε! Κι άλλο σύνθημα: Κράτα τα λεφτά σου, ξεκατινιάσου!

Τεσπά, στο θέμα μας! Είτε ακούσιος είτε εκούσιος ο χωρισμός, μια άλφα περιέργεια τι απέγινε κάποιος πρώην, πάντα υπάρχει στον ιππόκαμπο του εγκεφάλου. Τα γνωστά, να πάχυνε, να καράφλιασε, να έκανε μπυροκοίλι και μάυρο κύκλο!

Στην εκούσια περίπτωση, είσαι λίγο πιο επιεικής,(φωτεινός μαύρος κύκλος εδώ),να τα λέμε! Άλλωστε, εσύ τον χώρισες. Και πάλι βέβαια, μπαίνει το εγώ στη μέση και δεν πολύ θες να περνάει καλά ο άλλος χωρίς εσένα, αλλά ας πρόσεχες!

Στην ακούσια τώρα, γίνεται του καραξεκατινιάσματος και όλα κι όλα, τα έχεις τα δίκια σου! Και ειδικά, ως φίλη του θύματος, οφείλεις-θες δε θες- να θάψεις τη νυν του ακατανόμαστου, να στα πω! Και καλλονή να είναι, μια στενή λεκάνη θα την έχει, δε μπορεί, θάψτην τόσο όσο! Προσοχή, δε μιλάμε να κάνεις το χάπι ολόχρυσο στην κολλητή θύμα! Κάνε μίνι επιμετάλλωση, να είσαι πιο πιστευτή!

Εντάξει, καταλαβαίνω, υπάρχει συναισθηματική φόρτιση και ποτέ μα ποτέ, δε θα παραδεχτείς-τουλάχιστον μέχρι να τον ξεπεράσεις-ότι θα ταιριάζει με κάποια άλλη περισσότερο από εσένα!

Δε θέλω να μου στεναχωρεθείς, αλλά υπάρχει πιθανότης να ταιριάξει! Και να τον βλέπεις να γελάει και να μοιάζει ευτυχισμένος μαζί της -πονάει δε λέω, ζηλεύεις ναι-αλλά, όταν πραγματικά έχεις αγαπήσει κάποιον καταλαβαίνεις αν είναι πραγματική η ευτυχία και χαίρεσαι με τη χαρά του! Ναι μπορεί να συμβεί και εκτός Σουηδίας! Σουηδίες- κατα το αηδίες! Χειρότερη να είναι η κάθε σου η μέρα ρεεεε..να αγιάσει το στόμα της Χατζίδου-ουπς σόρυ-βραχυκύκλωσε η ανωτερότητά μου!

Σοβαρά τώρα, αν εσύ δε μπορείς να τον κάνεις τόσο χαρούμενο-δε θα σε κάνει ούτε εκείνος! Πάντα κάτι θα λείπει! Μη μου σκας, θα το βρεις αλλού! Αυτό να επιδιώκεις! Την ολοκληρωμένη αμοιβαία χαρά!

Όμως, θα ήθελα λίγο να σταθώ σε κάτι άλλο! Γιατί κάποιοι πάτε να με παλαβώσετε και δε θα σας περάσει!

Χωρίζεις κάποιον, συνήθως για τον χι ψι λόγο, και έπειτα βρίσκεις κάτι καλύτερο ή έστω, αναζητάς κάτι καλύτερο, αναλόγως τη φάση που είσαι την εκάστοτε στιγμή, σωστά; Δεν ξέρω, εσύ να μου πεις, γιατί εγώ αυτή τη ροπή έχω σαν άνθρωπος-θέλω το καλύτερο και ουχί το χειρότερο για με! Και ας μην κολλάμε παρακαλώ στην εμφάνιση! Δε μας αφορά το αταίριαστο του στιλ, «είμαι χοντρή-είσαι αδύνατος, είσαι ψηλός-είμαι  κοντή, έχω ίσια μύτη-έχεις στραβή!» Προς Θεού! Γούστα είναι αυτά και κουμάντο έκαστος στα δικά του! Μπορεί π.χ να έχεις τη θεά και να τη χωρίσεις για την σαύρα, γιατί η θεά είναι στόκος και ντεκαβλέ! Και η σαύρα να βγάζει γούστα κι εσύ να θες αυτό! Μπορεί εκείνη που τάχα σου ταιριάζει εμφανισιακά να μη σε σέβεται ή να γκρινιάζει ή να υπάρχει ασυμφωνία χαρακτήρων! Συμβαίνει!

Όμως, έστω ότι κάποια σε καλύπτει ένα 20% ,είναι βέβαια ψιλογκοστέρα, οκ πάσο, κυρίως όμως, δεν την πολυθές και το ξέρεις βαθιά μέσα σου! Γιατί  αγοράκι μου γλυκό; Τι σε πιάνει; Γιατί βαριέσαι; Στα χω ξαναπεί, είναι εκεί έξω τόσες! Κρίμα τα νιάτα κι η τσαχπινιά, κρίμα το μπόι σου καλέ! Ψάξε λίγο καλύτερα! Μείνε λίγο μόνος! Όχι τίποτα, λες για λίγο είναι και τη φεσώνεσαι εσαεί, γιατί τα καταφέρνει αυτή, πάντα βρίσκει τρόπο! Οι σαύρες επιβιώνουν και πυρηνικής καταστροφής, βλέπε Γκοτζίλα!

Η σαύρα ξέρει, έχει το γνώθι σαυρών, ποντάρει στη νωθρότητα σου και στην τάση σου για βόλεμα και σε κάτι σεξιστικά κόμπλεξ που έχουμε ξανασυζητήσει σε παλαιότερα άρθρα! Άσε που θεωρεί πως δεν έχει και πολλές επιλογές και είναι διατεθειμένη να κάνει τα πάντα για να σε κρατήσει! Και εσύ, χάπατο, νομίζεις πως αυτό είναι αγάπη! Ίσως και να είναι για κείνη! Αλλά στην αγάπη χρειάζονται δύο! Και είναι φορές που εσύ νιώθεις να πνίγεσαι και ασφυκτιάς, μα μένεις άπραγος! Ξύπνα! Μπορείς καλύτερα! Πίστεψέ το!

Μην αφήνεις κάτι που δε σου ταιριάζει ντιπ να σου κατσικώνεται και να μένει το soulmate σου, που κάπου υπάρχει εκεί έξω, παραπονεμένο! Κάνε τα πάντα για να το βρεις! Μην επαναπαύεσαι!

Οι περισσότεροι καταλήγουν σε δυστυχισμένες σχέσεις και ακόμη πιο βαρετούς γάμους και κάνουν δυστυχισμένα παιδιά-τίγκα στα ψυχολογικά- και αυτά μεγαλώνουν και με τη σειρά τους κάνουν το ίδιο! Φαύλος κύκλος! Έχεις τη δύναμη να το σταματήσεις και χαζέυεις! Ακούω να λένε: «Παντρεύομαι, τέλειωσε η ζωή μου» και τραβάω τα μαλλιά μου! Φυσικά και νιώθεις πως τελειώνει η ζωή, όταν δεν υπάρχει πραγματική αγάπη, όταν απλά βολεύεσαι με  άτομα που δεν έχεις σχεδόν τίποτα κοινό, αφού έρωτας μηδέν και επικοινωνία zero!Πόσο να κρατήσει; Οεο;! Και όλα αυτά, γιατί δεν ταιριάζετε σου λέω! Τόσο αντικειμενικά στο λέω!

Για αταίριαστες ψυχές μιλάω τόση ώρα και γανιάζω- όχι για αταίριαστα πρόσωπα, ούτε για αταίριαστα σώματα!

Υπάρχουν τόσα soul mates εκεί έξω μόνα, κάπου θα βρεις και το δικό σου! Διεκδίκησέ το! Μην προτιμάς το μέτριο και τη βολή! Υπάρχει η περίπτωση που όντως τη θες και σε θέλει και ταιριάζεται τόσο όμορφα κι αρμονικά σε όλα σας! Και είναι μαγικό! Και ναι, θεωρείται σπάνιο, αλλά αν δε βολευόσουνα, δε θα ήταν και τόσο σπάνιο και ο κόσμος θα είχε περισσότερους ευτυχισμένους ανθρώπους! Κάνε μια προσπάθεια για σένα να σε χαρώ! Για την Ελλάδα ρε γαμώτο, να βγαίνουν όμορφα, ψυχικώς υγιή ελληνόπουλα στον κόσμο! Δεν είσαι για ημίμετρα! Είσαι για τα ανώτερα και τα πιο συναρπαστικά! Ίδρωσέ την, τη φανέλα κουκλάκι μου! Πάλεψε γι’ αυτά όταν νομίζεις πως τα έχεις βρει και πίστεψε σ’ αυτά για να τα βρεις σε περίπτωση που δεν έχει ακόμα συμβεί! Γίνεται! Μη μου συμβιβάζεσαι με τα μέτρια! Μέτριος μόνο ο καφές, όχι το όνειρο!