Αυστηρώς έξυπνο για ακατάλληλους…
Georgia

Διάβασα πρόσφατα για μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο σχετικά με το πώς βλέπουν οι άντρες τις έξυπνες γυναίκες! Τις θαυμάζουν λέει, τις βρίσκουν γοητευτικές, αλλά στην πράξη τις αποφεύγουν!

Εν ολίγοις, έχεις ένα IQ κάπως πιο υψηλό; Συγχαρητήρια, μόλις κέρδισες μια γάτα, ευγενική χορηγία του Pet City! Ου να μου χαθείς Μπαφαλιώτη κομπλεξικέ! Με σύγχυσε η έρευνα όπως κατάλαβες! Θα σου παρέθετα το άρθρο μέσα στο άρθρο (inception), αλλά θα τα πω my way γιατί αγαπώ και το Σινάτρα τον Φρανκ!

Έρχεσαι εσύ σε αυτόν τον κόσμο, κορίτσι πράμα, και σε μεγαλώνουν οι      έρ´μοι οι γονείς σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σου μαθαίνουν τη ζωή, σε πάνε στα σχολεία τα καλά, σου φυτεύουν το μικρόβιο να γίνεις καλή μαθήτρια, να είσαι έξυπνη, να έχεις γνώσεις, να ξεχωρίσεις, να έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες για ένα καλύτερο μέλλον, γιατί ο ανταγωνισμός μεγάλος και οι καιροί δύσκολοι, να τα λεμε! Και εσύ όντως, θες λίγο το καλό σου DNA, θες λίγο η αυστηρή δασκάλα, θες τα κοινωνικά πρότυπα, θες η θέληση να πετύχεις, γίνεσαι και θεωρείσαι έξυπνο κορίτσι! Και όλα καλά κι όλα ωραία, κυλάει η ζωή και ξυπνάς μια μέρα στα 30, δύο μέτρα γυναικάρα, επιτυχημένη επαγγελματικά και συνειδητοποιείς πως δεν έχεις σταυρώσει γκόμενο, τον πρόστυχο, τον έξυπνο, τον γοητευτικό που λέει κι ο Τσαλίκης, επειδή ξες τις χώρες της Αφρικής και τα σύμβολα του περιοδικού πίνακα! Όχι ρε φίλε Μπάφαλε, αυτό είναι ρατσισμός, που να σε φάει ο κλόουν απ’το IT, δεν το δέχομαι!

“Smart women love smart men, more than smart men love smart women…”
Natalie Portman

Δηλαδή τώρα λεβέντη αναγνώστη, θες να μου πεις ότι σου αρέσει το Σοφάκι, γιατί πέρα από θεά και κορμάρα είναι και επιτυχημένη γιατρός άρα όχι χαζή, σε θέλει το Σοφάκι σαν τρελό γι αυτό που είσαι, κι εσύ, ενώ γοητεύεσαι από την προσωπικότητά της, επιλέγεις να μην συνάψεις την οποιαδήποτε σχέση μαζί της, γιατί φοβάσαι και δε νιώθεις άνετα, επειδή φαίνεται να έχει δύο μονάδες IQ παραπάνω από το μέσο όρο; Τρέλανέ μας κι άλλο! Μπορείς! Και σιγά μην παραδεχτείς ποτέ ότι ο λόγος που την αποφεύγεις είναι η εξυπνάδα, όλο και κάτι άλλο θα βρεις, τα γνωστά: «Δε φταις εσύ, εγώ φταίω», «Δεν είμαι σε φάση σχέσης αυτό τον καιρό», «Έχω πολλή δουλειά, δεν έχω χρόνο», κλπ!

Παρόλα αυτά, χρόνο για μια χαζοβιόλα bimbo πλαστικιά, απ’ αυτές που σου τρυπάνε το τύμπανο με τσιριχτή φωνή, γκρίνια μέχρι τον ουρανό και IQ ραδικιού πάντα βρίσκεις, και σχέση κάνεις και παιδιά κάνεις, γιατί σε τυλίγει δίχως να το καταλάβεις, από εκεί που δεν το περιμένεις, καθότι δεν της το ‘χες! Και μένει η έξυπνη μπακούρι μια κρύα νύχτα με blue moon, φωνάζοντας απαρηγόρητη και με δάκρυα στα έξυπνά της μάτια: «Δεν είναι δύσκολιη λέξη η αλλοτρίωση Φάνιη μοοοο»…

Στο σημείο αυτό να πω ότι η εξυπνάδα δεν είναι μόνο γνώση! Κάποια μπορεί να είναι έξυπνη και να μην έχει τελειώσει ούτε γυμνάσιο! Να εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε! Βέβαια, η κοινωνία μας εύκολα την κατατάσει στις χαζές γιατι τόσα ξέρει κι αυτή… Από ταμπέλες άλλο τίποτα!

Όμως, το χειρότερο είναι πως πολλές έξυπνες γυναίκες, είδαν κ αποείδαν μ’ αυτή την παγκόσμια συνωμοσία ενάντια στο θηλυκό IQ και αποφάσισαν να καταπιέσουν τον μικρό Αινστάιν που κρύβουν στα εγκεφαλικά τους κύτταρα, υποδυόμενες τις λιγότερο έξυπνες, προκειμένου να μην διώξουν μακριά τον άντρα που τους ενδιαφέρει ερωτικά! Εξοργίζομαι, αλλά εδώ που φτάσαμε, ξαναγυρνάμε σ’αυτά που λέγαν οι γιαγιάδες μας χρόνια τώρα:

«Κάνε τη χαζή, να μη μείνεις μόνη», «Βλέπε, άκου, μη μιλάς». Και με τρόμο ανακαλύπτω πόσο δίκιο έχουν ορισμένες φορές! Δε συμφωνώ καθόλου, να ξες! Νομίζω είναι εμφανές πως οι καπνοί απ’τα αυτιά μου έχουν περάσει και στην times new roman τη γραμματοσειρά!

Το γεγονός ότι ζούμε σε ένα κόσμο που η εξυπνάδα γένους θηλυκού υφίσταται ένα τέτοιου είδους bullying με ξεπερνά! Κάνε τη χαζή, αλλιώς δε θα σε θέλει κανείς! Αλλιώς οικογένεια δε θα κάνεις, αλλιώς θα γεράσεις μόνη πίνοντας τσάι, παρέα με τo υψηλό IQ σου και τρεις γάτες! Και σε ρωτώ: Είναι ή δεν είναι αυτο ψυχολογικός εκβιασμός για μια γυναίκα, σε μια κοινωνία που όσο κι αν έχει προοδεύσει σε πολλούς τομείς, κάποια παρωχημένα στερεότυπα δε λέει να τ’αποβάλλει;

Καλό μου αρσενικό νιώθεις κομπλεξικά οκ, έχεις ανασφάλειες οκ, δεν σου έδωσαν αγάπη και προσοχή μικρό πάλι οκ, όμως σκέψου λιγο και τα καλά!Μια πραγματικά έξυπνη και καλλιεργημένη γυναίκα θα σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, θα σε πάει δεκα βήματα πιο μπροστά! Μια τέτοια γυναίκα δε θα σε μειώσει ποτέ γιατί πιστέυει πως οι άνθρωποι είναι ίσοι ανεξαρτήτως φύλου! Πιστέυει στην αγάπη, το διάλογο, την ελευθερία, το σεβασμό! Έχει και δική της ζωή και δε σου γίνεται τσαμπί, ούτε τρως παντόφλα κάθε φορά που θες να κάνεις κάτι με τους φίλους σου! Μη σου πω ότι αν πάτε στο Μoney το Drop θα έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να τα σαρώσετε όλα! Δε σε χάλασε! Και τέλος, σκέψου πόσο ανεβαίνουν οι μετοχές σου όταν έχεις κατακτήσει μια έξυπνη γυναίκα και την έχεις κάνει να σε ερωτευτεί! Θα λέει ο κόσμος – που τόσο σ’ ενδιαφέρει τι θα σκεφτεί – για να είναι αυτή μ’ αυτόν θα πρέπει να είναι πολύ σπουδαίος!

Τα είπα ωραία; Τα είπα! Σε παρακαλώ λεβέντη αναγνώστη, σε έχω για τα καλύτερα, μη μου ξεπέφτεις λόγω ανασφάλειας και φαλλοκρατικών πεποιθήσεων στα τσακλοκούδουνα και τις βασικιές να σε χαρώ, όταν γύρω σου υπάρχουν τόσο αξιόλογες γυναίκες να κατακτήσεις! Και για να τελειώνουμε, να ξέρεις πως η πλειοψηφία των γυναικών ξέρει πως This is a man’s world but μάθε κι εσύ πως it would be nothing, nothing without a woman or a girl!