Τόσο απείθαρχοι και τόσο πρόβατα…

Elia

Τώρα θα μου πεις τι τα σκαλίζω….και κάπως θα έχεις και δίκιο…. Επίσης κάπως δεν θέλω να γίνω ρατσίστρια με την Ελληνική φυλή. Και κάπως εντάξει…φτάνει η καραμέλα πως δεν ζήσαμε την αναγέννηση και τον διαφωτισμό για αυτό είμαστε έτσι απολίτιστοι, έχουν περάσει και τόσα χρόνια κάποιο έλεος….

Παρόλα τα παραπάνω εγώ την ερώτηση θα την κάνω γιατί θα σκάσω…..

Εξήγησε μου λοιπόν με επιχείρημα γιατί είμαστε τόσο απείθαρχοι και τόσο πρόβατα ταυτόχρονα;

Γιατί όταν ορίζεται κάτι σαν κανόνας νόμος κτλ δεν διανοούμαστε να τον ακολουθήσουμε και κάνουμε πάντα το αντίθετο, ενώ αν ειπωθεί κάτι άτυπα, σαν υπόσχεση ή αν οριστεί κάποια  τάση, το ακολουθούμε τόσο πιστά και το υπερασπιζόμαστε μέχρι θανάτου, που λέει ο λόγος;;;;;;

Ρώτησα 100 ανθρώπους…..ούτε καν, ρώτησα δικούς μου ανθρώπους και άκου να δεις τι μου είπαν!

Συνάδελφος Β: Επειδή ο κανόνας ορίζει το συνολικό καλό, πράγμα αδιάφορο και όχι άμεσα εξαρτώμενο με την ζωούλα του καθενός, σιγά μην σκάσεις να τον ακολουθήσεις. Έτσι καταλήγεις να ακολουθείς και να πιστεύεις ότι θεωρείς πως άμεσα σου εξασφαλίζει μια καλύτερη ζωή, μια πιο γρήγορη μετακίνηση , ότι τέλος πάντων κουβαλάς στο διεστραμμένο σου μυαλό.

My person Γ: Είναι θέμα χωροταξικό σου λέει, για βάλε έναν Ελληνάρα στην Γερμανία και να δείς πως θα αλλάξει 180ο και θα ακολουθεί και τους κανόνες και όλα. Άρα μάλλον θέλει να μας πει πως κάνεις ότι μπορεί να σε εντάξει πιο εύκολα στο σύνολο. Ούρλιαζε στο Μπελ Ρευ για το κόσμο που δεν κάνει ανακύκλωση, το θυμήθηκε και πήγε να σκάσει σου λέω. ‘’ Τι περιμένεις τόσο καιρό, τόση πληροφόρηση το πλαστικό είναι μια από τις χειρότερες εφευρέσεις δεν θα έχουν αέρα να αναπνεύσουν τα παιδιά μας ‘’ κ.α. έλεγε ουρλιάζοντας πάντα….

Φίλη Λ: Είναι θέμα ταξικό, που μεγάλωσες; Από τι οικογένεια; Θέμα παιδείας δηλαδή!  Ξέρεις αυτό που δεν έχουμε στην Ελλάδα και που είναι τόσο κρίμα. Πιστεύω κατάλαβες τι εννοεί! 

Φίλος Ν: συμφωνεί με φίλη Λ και προσθέτει πως, κρίμα μια χώρα με τόσο καλή εκπαίδευση να έχει τόσο δυσανάλογη σχέση με την παιδεία της. Θέλω να βγει μια στατιστική τώρα που το σκέφτηκα, διδακτορικών σπουδών και παρεμβατικών συμπεριφορών να γελάσουμε. Τα είπε ωραία και ο Ν να τα λέμε!

Ρώτησα και άλλο κόσμο ο οποίος μάλλον δεν ήθελε να ασχοληθεί και πολύ, ανήκει στην κατηγορία μην τα σκαλίζεις….

Σε κάθε περίπτωση και για να το κλείσω εδώ το θέμα, είναι κρίμα πολύ κρίμα…. Θέλω κάποια στιγμή να ξυπνήσω σε αυτή την χώρα και ο κόσμος να είναι πειθαρχημένος και να έχει άποψη και να μπορεί να την στηρίζει με επιχειρήματα, όχι με φωνές και τσακωμούς. Ελπίζω το σύμπαν να είναι ανοιχτό και να με ακούει. Δεν ζεις μόνος σου στον κόσμο αυτό λυπάμαι αλλά έχεις και παρέα και για να περνάμε όλοι καλά θα πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και άκου να δεις τώρα πόσο πιο εύκολο στο κάνουν οι κανόνες αυτό!  Ενθουσιάσου κάπως…..

Πρόσφατα ένας φίλος μου είπε ότι η διαφορά του δυτικού με τον ανατολικό κόσμο είναι η αναζήτηση της αιτίας, πάντα υπάρχει ένα γιατί; Σε σχέση με την παραδοχή στα πάντα του ανατολικού κόσμου, ναι το δέχομαι.Δεν μπορώ όμως να μην θεωρήσω ότι το γιατί μας, βρίσκει πάντα αποκούμπι στην προσωπική ματαιοδοξία του καθενός.

Σε παρακαλώ λοιπον σου βάζω άσκηση φίλε αναγνώστη την επόμενη φορά πριν την παραδοχη ψάξε το γιατί πιο καλά, αφιέρωσε και μια ώρα παραπάνω δεν τρέχει τίποτα…. Αντε μην σε βάλω να μου πείς για το μακεδονικο που είναι και επίκαιρο και δεν ξέρεις την τύφλα σου….Γιατί όπως και εγώ έτσι και πάρα πολλοί άλλοι δεν έχουν διαβάσει σχετικά αλλά αρκούμαστε σε ένα δεν ξέρω δεν απαντώ…Ναι λοιπον; Τα συμφωνήσαμε;

Πρόβατο Έλια….